Apple viser QT 4 på Macworld

På en lærerkonferanse onsdag overrasket Apples interimsjef Steve Jobs med flere kunngjøringer om den kommende Macworld-konferansen i San Francisco i januar 99.

Spekulasjonene har florert i Mac-pressen om at Jobs ville vise Apples kommende bærbare maskin for konsumentmarkedet på Macworld-messen i januar (se pekerne til messens nettsted og vår begivenhetskalender i høyre marg). På lærerkonferansen i Seattle onsdag, benektet Jobs at maskinen med kodenavn P1 vil bli vist. Han lovet at maskinen ville komme på markedet i løpet av første halvår i 1999.

En del aktører venter at P1 eller WebMate som den også har blitt kalt, kommer til å gjøre for Apple på det bærbare markedet som iMac har gjort på det stasjonære markedet. iMac har som kjent vært en braksuksess og for første gang på mange kvartaler gitt Apple vekst i markedsandeler. Det ventes at WebMate vil koste i størrelsesorden 1.500 dollar og ha en design med gjennomsiktig deksel på linje med iMac.

Jobs kunne røpe at Apple lanserer QuickTime 4.0 på messen. QT 4.0 inneholder blant annet ekte streaming video, en forutsetning for at QuickTime skal bli en utbredt standard for multimedia på nett. Streaming video lar brukere se videoavspillinger mens de lastes ned i stedet for at brukerne må vente til hele nedlastingen er ferdig.

Jobs avviste som vås at Apple skraper HyperCard, men kunne ikke gi noen status på Claris Emailer - et produkt som de fleste nå har avskrevet.

Nok en gang gikk Jobs til angrep på dem som mener at det vil skje en konvergens mellom TV og PC-er. Jobs mener at TV er et passivt medium, mens PC er et aktivt medium og at disse to mediene derfor ikke går sammen. Også forkjempere av lette nettklienter, hvorav Steve Jobs nære venn og styremedlem i Apple Computer Larry Ellison er en, fikk på pukkelen. Jobs mener at virkelig lette klienter fører til tapt dynamikk og han påsto at det disse aktørene jobbet med nå, er å gjøre de lette klientene tyngre.

Til toppen