Arbeidsstasjon for bevegelige ingeniører og videoredigerere

Blant flere nye bærbare PC-er, tilbyr HP en mobil arbeidsstasjon, sertifisert for fagapplikasjoner innen konstruksjon, GIS og multimedia.

Hewlett-Packards mobile arbeidsstasjon, døpt Compaq EVO N800w, vil være leveringsklar i Norge fra nyttår. Den topper en serie med nye bærbare for både bedrifter og forbrukere, som ble introdusert i Norge i dag.

Les også:

Arbeidsstasjonen EVO N800w skiller seg fra tidligere N800-modeller både ved skjermkortet, og ved at HP har sertifisert maskinen for en rekke fagapplikasjoner innen "digital innholdsproduksjon", konstruksjon og geografiske informasjonssystemer. Skjermkortet er en ATI Mobility Fire GL 9000 som gjør maskinen i stand til å gyve på krevende arbeidsoppgaver. Kortet har også støtte for to skjermer.


Målgruppen er arkitekter, ingeniører, videoredigerer og så videre. Maskinen veier rundt tre kilogram, har UXGA-oppløsning og opptil Pentium 4m-prosessor i 2,2 GHz. Prisen er 26.200 kroner eks mva.

For mindre krevende profesjonelle brukere som ikke først og fremst trenger bærbarhet, men en maskin som enkelt kan tas med fra den ene arbeidsplassen til den neste, tilbys "Compaq EVO Notebook N1020v", en erstatning for volummodellen 1000v. Dette er en "alt-i-ett" PC, med samme utseende og vekt som den mobile arbeidsstasjonen, men med enklere utstyr. Nytt i forhold til forgjengeren 1000v er mulighet for Pentium 4m-prosessor samt Firewire og USB 2.0. Prisen starter på 9.720 kroner eks mva.

Når det gjelder hjemmemarkedet, har HP bestemt seg for å vrake Presario-serien fra Compaq til fordel for HPs Pavilion-merke, både for bærbare og stasjonære modeller. Her er det to nye modeller, begge alt-i-ett-bærbare beregnet på å dekke allsidige behov innen arbeid og underholdning. Den rimeligere ze4200 har Mobile Celeron-prosessor i 1,6 GHz eller 2,0 GHz, mens den dyrere ze5200 tilbyr Pentium 4 i 2,5 GHz og innebygget trådløst lokalnett etter 802.11b-standarden. Begge kan utstyres med kombinert DVD/CD-RW. Prisene varierer fra rundt 10.000 kroner til såvidt under 16.000 kroner, avhengig av utrustning. Det omfatter også programvare tilpasset det fysiske utstyret, samt Works 2002, en miniutgave av Office med noe avvikende dokumentformater.

Til toppen