Ark kjøper Cinet - Getronics kjøper Ark

Nederlandske Getronics NV og Ark ASA har inngått en prinsippavtale om Arks kjøp av Cinet AS. Getronics vil også gi et tilbud på kjøp av aksjene i Ark. Dermed traff digi.no innertier med sin analyse tirsdag.

I tirsdagens børskommentar skrev digi.no at Arks suspensjon fra børsen trolig handlet om mer enn bare at selskapet var i forhandlinger om oppkjøp av PC-produsenten Cinet. digi.no spådde at Ark fusjoneres med Cinet, i tillegg til at den nederlandske giganten Getronics - som eier Cinet - blir eier av det nye selskapet. Getronics kjenner godt til Ark fra samtaler Getronics hadde med Ark-selskapet Skrivervik Data i tiden før Ark gikk på børs.

Denne analysen slo til 100 prosent. Torsdag morgen sendte Ark AS ut en melding til Oslo Børs der det går fram at Getronics vil legge inn et bud på kjøp av aksjene i Ark basert på en kurs på 91 kroner per aksje.

Getronics ønsker cirka den 6. oktober å gi et frivillig tilbud om kjøp av aksjene i Ark. Tilbudet vil være basert på at Getronics oppnår en eierandel på minst 60 prosent av aksjene. Tilbudet forutsetter offentlig approbasjon og enkelte andre betingelser som omfattes av det offisielle tilbudsdokumentet, heter det i børsmeldingen.

Tilbudsperioden vil være 14 dager. Styret og ledelsen i Ark støtter Getronics' kjøp av aksjer i det norske selskapet.

Getronics er et av Europas største selskaper innen informasjonssystemer og kommunikasjonstjenester med 7.300 ansatte.

Ark ble gjenopptatt til notering på Oslo Børs' hovedliste klokken 10:20

digi.no følger opp saken utover dagen.

Til toppen