AT&T kjøper seg fetere

USAs største telekomselskap, AT&T, vil vokse innenfor lokaltelefoni gjennom sitt planlagte kjøp av Teleport Communications for vel 80 milliarder kroner.

AT&T har lenge slitt med dalende markedsandeler innenfor riks,- og internasjonal telefoni i USA, samtidig som selskapet de siste årene har jobbet for å etablere seg som leverandør av lokaltelefoni.

Om aksjeeierne i de to selskapene aksepterer prisen AT&T må betale for det New York-baserte Teleport Communications, får AT&T endelig tilgang til de etterlengtede lokaltelefonimarkedene i USA. De tre største eierne av Teleport, Cox Communications, TCI og Comcast, som representerer 2/3 av aksjeeierne, har allerede akseptert prisen.

AT&T mistet lokaltelefoni etter en rettskjennelse i 1984, som resulterte i at all lokaltelefoni ble fisjonert ut i sju selskaper, også kalt for "Baby Bells". Fire av Bell-selskapene har senere fusjonert, slik at det nå er fem selskaper som dominerer på lokaltelefoni i USA.

En rekke nye aktører har imidlertid fått fotfeste i flere stater innen lokaltelefoni og Teleport er ett av disse selskapene. En annen mulig oppkjøpskandidat for AT&T er GTE, som er et av de største telekomselskapene i USA, med virksomhet innen både lokal-, riks og internasjonal telefoni.

Om AT&T får det som de vil vil kjøpet av Teleport være gjennomført siste halvår 1998.

Ifølge analytikere som TechInvestor har pratet med er det sannsynlig at AT&T vil kjøpe flere selskaper som kan styrke selskapets inntreden på lokaltelefonimarkedet.

Til toppen