AutoCAD-familien oppgradert

Autodesk lanserte i forrige uke nye utgaver av selskapets konstruksjons- og designprogramvare.

Autodesk lanserte i forrige uke nye utgaver av selskapets konstruksjons- og designprogramvare.

Autodesk har kommet med en helt ny generasjon av programvare for design og konstruksjon. Flaggskipet AutoCAD 2004 skal ha blitt betydelig raskere, ikke minst i forbindelse med åpning av filer. Men også mer funksjonalitet og bedre brukervennlighet skal være blant nyhetene.

I tillegg til AutoCAD 2004 har Autodesk kommet med blant annet Architectural Desktop 2004 - et verktøy som bygger på AutoCAD, men som skal ha et mer tilgjengelig brukergrensesnitt og integrert, fotorealistisk rendering og animasjon.

AutoCAD Mechanical 2004 er en spesialløsning for 2D mekanisk design og anvendelse av standardbaserte 2D-elementer.

Map Series 2004 er en kartografipakke med verktøy for oppbygging, vedlikehold og analyse av kart og geografiske data, samt et verktøy for visning, redigering og plotting av rasterfiler med vektordata.

Land Desktop 2004 er et verktøy for blant annet topografiske analyser, veiprosjekter og landskapsprosjektering.

Felles for den nye 2004-serien er filformatet DWF 6 (Design Web Format), som leverer komprimerte, ikke-redigerbare DAK-filer med mye metadata. Filene kan også betraktes og skrives ut med Autodesks Express Viewer, som fritt kan lastes ned fra selskapets nettsted.

Produktene er allerede tilgjengelige gjennom Autodesks forhandlere. Selskapet tilbyr nå også en abonnementsordning, slik at man får de nyeste oppgraderingene ved å betale en årlig avgift.

Til toppen