JUSS OG SAMFUNN

Avviser deler av AMD-sak mot Intel

Dommeren mener at AMD ikke kan saksøke Intel i USA for forretningsknep i andre land.

Den føderale dommeren som har fått ansvaret for AMDs milliardsøksmål mot Intel i USA, har levert et 18 siders dokument der han avviser deler av søksmålet, i samsvar med en henstilling fra Intel.

AMDs amerikanske søksmål angriper påstått ulovlig og konkurransehemmende praksis fra Intels side i blant annet USA, Storbritannia, Tyskland og Japan. AMD er ellers part i EUs etterforskning av Intels på mistanke om brudd på unionens antitrustlover, og har også angrepet Intel i Japan og Sør-Korea.

    Les også:

AMD mener Intels virksomhet i andre land har hemmet AMDs muligheter til å konkurrere i USA.

Dommer Joseph Farnan kom fram til at det ikke er juridisk hold i AMDs argument.

– AMD har ikke bevist at den påståtte utenlandske atferden til Intel har direkte, håndgripelig og forutsigbar virkning i USA, skriver han.

Farnan medgir at Intels virksomhet i andre land kan ha gitt ringvirkninger i USA, men ikke tilstrekkelig til å inngå i et antitrustsøksmål.

Intel ba dommeren avvise den utenlandske delen av AMDs søksmål, under henvisning til at de gjelder prosessorer framstilt i Tyskland, montert i Malaysia og Singapore, og solgt til kunder i andre land enn USA.

En talsperson for Intel sier seg fornøyd med at Farnan har gitt dem medhold.

En talsperson for AMD viser til at storparten av søksmålet består, og at Intel ikke kan unnslippe etterforskning av monopolistisk virksomhet, uansett hvor i verden den måtte foregå.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.