Ballmer latterliggjør Suns ID-prosjekt

Microsoft-sjef Steve Ballmer morer seg over at Sun ikke får med sin partner AOL på Passport-konkurrenten Liberty Alliance. Men Internett-ID forblir i startfasen ut neste år, mener han.

Kampen er i gang om en ordning for en Internett-ID som kan brukes til å legitimere seg, sjekke at andre er det de gir seg ut for å være, og ordne betalingstransaksjoner. Microsoft har sitt Passport-system som de bestemte seg nylig for å basere på den uavhengige standarden Kerberos. AOL arbeider med et eget system, foreløpig kjent som "Magic Carpet", mens Sun nylig kunngjorde Liberty Alliance Project, en bred koalisjon som skal arbeide for å fremme en ny og uavhengig standard.

I en tale til et symposium organisert av Gartner Group sa Microsoft-sjef Steve Ballmer at han ikke trodde Suns initiativ ville gi konkrete resultater.

- AOL og Sun har en gigantisk felles satsing. Men de greier ikke å få AOL med [på Liberty Alliance]. Hva slags galskap er det? Det bare viser det svake grunnlaget som de bygger på.

Ballmer pekte på at Microsoft har 120 millioner brukere, mens AOL har 30 millioner, og Sun har ingen.

Liberty Alliance støttes av en rekke store IT-aktører, blant dem Cisco og eBay, samt giganter som Bank of America, General Motors og American Airlines.

Ballmer presiserte at han regner med at markedet for Internett-ID fortsatt vil være i startfasen om et års tid, og at de vil være flere aktører.

Til toppen