BEDRIFTSTEKNOLOGI

Barne-pcen har blitt til et nettbrett

OLPC viser fram 100 dollar-nettbrettet XO 3.0 for første gang.

OLPCs XO-3.0-nettbrett skal leveres med et beskyttende deksel.
OLPCs XO-3.0-nettbrett skal leveres med et beskyttende deksel. Bilde: OLPC

One Laptop per Child (OLPC), organisasjonen som i en årrekke har jobbet for å tilby fattige barn spesielt designede datamaskiner til en lav kostnad, presenterte i går for første gang nettbrettet XO 3.0 under 2012 International Consumer Electronics Show (CES) som arrangeres i Las Vegas denne uken.

XO 3.0 beskrives som et solid lavpris-nettbrett med lav strømforbruk. Det skal være designet for bruk i klasserom over hele verden.

– Vi er stolte av å introdusere XO 3.0-nettbrettet, som demonstrerer design, holdbarhet og ytelsesegenskaper som gjør den til en naturlig etterfølger til våre nåværende bærbare pc-er, som har blitt distribuert til mer enn 2,4 millioner bar i 42 land og med 25 språk, sier Edward McNierney, teknisk sjef i OLPC, i en pressemelding.

– XO 3.0 bygger på mange av teknologigjennombruddene vi gjorde med XO 1.75-modellen, inkludert bruken av Marvells Armada PXA618-prosessor, som i betydelig grad reduserer effektbruken – en kritisk faktor for studenter i utviklingslandene, sier Mc Nierney.

I tillegg Armada-systembrikken, vil XO 3.0-nettbrettet være utstyrt Marvells Avastar Wi-FI-brikke. Den er utstyrt med en 1024×768 PixelQi-skjerm på åtte tommer som skal gjøre den enklere å lese i sollys. Nettbrettets batteri kan lades ved hjelp av alternative energikilder som solpaneler og håndsveiv.

Nettbrettet støtter Android og det Linux-baserte operativsystemet Sugar.

Planen er å sette XO 3.0 i produksjon mot slutten av året. Målet er å selge enhetene for uner 100 dollar stykket.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.