Bedre enn ventet fra BT

I fiskalt andrekvartal i år opplevde British Telecom (BT) sitt første kvartalstap noensinne. Med et minus på oppimot en halv milliarder kroner - mye som følge av en engangsskatt ilagt tidligere monopolbedrifter - gjorde selskapet det likevel bedre enn forventet.

BT tjente i tilsvarende kvartal i fjor GBP 461 millioner, eller over 5 milliarder kroner. Tapet i år som ble notert til GBP 32 millioner kunne i hovedsak tilskrives en engangsskatt på GBP 510 millioner, som den britiske staten har ilagt alle tidligere statlige monopolbedrifter, som den tidligere konservative regjeringen hadde privatisert.

- Tar en bort unntakene i kvartalsresultatet ser en at veksten i selskapet er bedre enn de 2 prosentene markedet forventet, var telekomanalytiker hos Deutsche Morgan Grenfell, James Sawtell, sin kommentar til BT-resultatet.

Salget går bra for BT, opp seks prosent fra andre kvartal i fjor til tilsvarende i år, og havnet på GBP 3,73 milliarder, og BT rapporterer om god vekst innenfor mobile tjenester og forretningsvirksomheten utenfor Storbritannina, blant annet for Concert.

Styreformann i BT, Sir Iain Vallance gjør et poeng av at BT har kuttet prisene med GBP 400 millioner de siste seks månedene, og at over halvparten av dette er på internasjonale samtaler. Prisreduksjonene er over GBP 150 millioner mer enn tilsvarende periode i fjor.

Til toppen