Bertelsmann kjøper i nettsyndikat

Den tyske mediegiganten Bertelsmann skal satse på syndikert innhold og nyheter på nettet. Derfor har konsernet gått samen med iSyndicate for å etablere en europeisk innholdsleverandør.

Tyske Bertelsmann har fått øynene opp for viktigheten av innhold på nettet og har nå etablert en joint venture med iSyndicate, ett av verdens største selskaper på syndikalisering av innhold til presentasjon av nettet.

Det amerikanske selskapet iSyndicate gjør at brukeren, enten det er portaler, hjemmesider, bedrifts- eller internsider, i stand til å få et meget vidt spekter av nettbasert innhold som nyheter, feature-stoff og annet. Det amerikanske selskapet har i dag 270,000 kunder verden over. Det melder Financial Times.

Samarbeidet mellom de to selskapene vil resultere i et felles eid europeisk selskap, iSyndicate Europe.

Bertelsmann skal også kjøpe fire prosent av det San Francisco-baserte iSyndicate.

Dette kan være ett strategiskifte fra Bertelsmann sin side. Etter at selskapets samarbeid med AOL punkterte da selskapet ville fusjonere med Time-Warner, har Bertelsmann søkt i større grad bort fra portaler og innholdstjenester mot sluttbruker.

Nå er det å lage stoff for kundene som treffer sluttbruker som er tingen, mener Bertelsmann.

Markedet for slike tjenester i Europa skal ifølge Bertelsmann ha en verdi på hele 200 millioner dollar, 1,7 milliarder norske kroner i år. Innen 2005 regner selskapet med at markedet vil være verd omkring 800 millioner dollar, 7,4 milliarder norske kroner.

Dette utspillet fra Bertelsmann kommer kort tid etter at selskapet la frem planene for neste halvår på sitt årlige pressemøte i Hannover. Thomas Middelhoff, toppsjefen i Bertelsmann, sa der at selskapet skulle bruke betydelige midler i tiden som kommer på å posisjonere seg i forhold til e-handel (ved Bol.com) samt innenfor musikk (BMG).
Les mer om Bertelsmanns planer:
Bertelsmann vil spise dotcom-selskaper
Men selskapet har flere spennende investeringer. Selskapet sitter med store poster i Lycos Europe. Denne eierandelen er på vei ut, mener mange som tror at Bertelsmann vil selge seg helt ut.

Konsulentselskapet Pixelpark er også en av Bertelsmanns investeringer, en investering som selskapet nå skal være moden for å ta gevinst på.

Planene for iSyndicate viser kanskje at Bertelsmann er på vei ut av det europeiske portal markedet, og at Lycos Europe er neste selskap som må gjennomgå en eller annen form for konsolidering.

Til toppen