JUSS OG SAMFUNN

Bertelsmann kjøper i nettsyndikat

Den tyske mediegiganten Bertelsmann skal satse på syndikert innhold og nyheter på nettet. Derfor har konsernet gått samen med iSyndicate for å etablere en europeisk innholdsleverandør.

Sigvald Sveinbjørnsson
26. sep. 2000 - 09:36
BertelsmanniSyndicate

Det amerikanske selskapet iSyndicate gjør at brukeren, enten det er portaler, hjemmesider, bedrifts- eller internsider, i stand til å få et meget vidt spekter av nettbasert innhold som nyheter, feature-stoff og annet. Det amerikanske selskapet har i dag 270,000 kunder verden over. Det melder Financial Times.



Bertelsmann skal også kjøpe fire prosent av det San Francisco-baserte iSyndicate.





Markedet for slike tjenester i Europa skal ifølge Bertelsmann ha en verdi på hele 200 millioner dollar, 1,7 milliarder norske kroner i år. Innen 2005 regner selskapet med at markedet vil være verd omkring 800 millioner dollar, 7,4 milliarder norske kroner.

Thomas MiddelhoffBol.comBMG
Les mer om Bertelsmanns planer:
Bertelsmann vil spise dotcom-selskaper
Men selskapet har flere spennende investeringer. Selskapet sitter med store poster i Lycos Europe. Denne eierandelen er på vei ut, mener mange som tror at Bertelsmann vil selge seg helt ut.

Konsulentselskapet Pixelpark er også en av Bertelsmanns investeringer, en investering som selskapet nå skal være moden for å ta gevinst på.

Planene for iSyndicate viser kanskje at Bertelsmann er på vei ut av det europeiske portal markedet, og at Lycos Europe er neste selskap som må gjennomgå en eller annen form for konsolidering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.