BEDRIFTSTEKNOLOGI

Betal mobilapps via mobilregningen

Google og Telenor i mål med ny betalingsløsning.

Telenor kunngjorde i dag at de første fruktene av selskapets Android-samarbeid med Google, nå kan høstes. Svenske Telenor-kunder vil denne uken kunne begynne å betale Android-applikasjoner de kjører i Google Play via mobilregningen.

Den samme muligheten vil gjøres tilgjengelig også for Telenor-kunder i blant annet Norge og Danmark «i nær fremtid».

Denne muligheten betyr at brukerne ikke lenger behøver å registrere kreditt- eller betalingskortet sitt hos Google for å kjøpe applikasjoner og eventuelt andre varer i Google Play.

Samarbeidsavtalen ble presentert av Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas i Hongkong i november 2011. Da ble det også klart at Telenor vil få en andel av inntektene fra salget.

– Denne lanseringen kommer som en direkte følge av det strategiske Android-samarbeidet mellom Google og Telenor, der hovedformålet er å skape ny kundeverdi. Det er mer enn 675 000 app-er og spill i Google Play-butikken, og Telenor-kunder som bruker Android får tilgang til en egen «hylle» med 50 nøye utvalgte applikasjoner som anbefales eksklusivt for dem. Slik kan de lettere finne frem til det innholdet som er mest interessant for dem, forteller Rolv-Erik Spilling, viseadministrerende direktør i Telenor Digital Services, i en pressemelding.

Den svenske Telenor-hyllen i Google Market
Den svenske Telenor-hyllen i Google Market Bilde: Telenor Sverige

Betaling via mobilregningen skal fungerer med alle Android-mobiler.

Den svenske «Telenor-hyllen» i Google Play er tilgjengelig her. Temaet er i første omgang applikasjoner fra nordiske leverandører, inkludert norske Aspiro, Bipper og Stay.com.

I en svensk pressemelding forteller Jonas Lindström, markedssjef for Mobile, Telenor Sverige, at ambisjonen framover er å kunne tilby tidsbegrensede tilbud og eksklusive applikasjoner fra nordiske utviklere.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.