Bill Gates bokaktuell om digitale nerver

Tre uker før lanseringen, tilbys Bill Gates' kommende bok allerede med 40 prosent rabatt.

Tre uker før lanseringen, tilbys Bill Gates' kommende bok allerede med 40 prosent rabatt.

Rabatten er felles for begge de store amerikanske nettbokhandlene, Amazon og Barnes and Noble: 400 sider Microsoft-tanker har listepris 30 dollar, men tilbys til 18 dollar. Utgivelsesdato er 24. mars. Hvis du synes det er lenge å vente, kan du bestille en lydbok med samme tittel som har vært tilgjengelig siden november i fjor.

Den fullstendige tittelen er: Business at the Speed of Thought: Using a Digital Nervous System (Forretninger i tankens hastighet: Hvordan bruke et digitalt nervesystem). I forhåndsomtalen heter det at Gates tar for seg hvordan teknologi kan brukes til bedre forretningsdrift i dag, og endre hele næringslivet i nærmeste framtid. Det skal være mange eksempler fra framgangsrike selskaper som Microsoft, General Motors og Dell.

Gates' første bok, The Road Ahead (1995, norsk utgave Veien mot fremtiden, oversatt av Jon Bing og utgitt på Hjemmets bokforlag samme år) var skrevet i samarbeid med visepresident Nathan Myhrvold i Microsoft og journalisten Peter Rinearson. Den kommende boka er kreditert Gates alene. Han skal ha arbeidet med den i halvannet år.

Begrepet "digitalt nervesystem", underforstått for bedriften, har vært en gjenganger i Microsofts propaganda de siste årene. Da Gates' nestkommanderende Steve Ballmer var i Oslo i fjor høst, foredrog han opp dette temaet for et fullsatt Oslo konserthus (se peker til referatet på digi.no). Microsoft Norge sørget siden for at ideene kom ut på en rekke arrangementer over hele landet. Hovedinnholdet er hvordan endelig tjene penger på det du har kjøpt fra Microsoft de siste årene.

Boka skal betjenes av et eget nettsted, døpt www.speedofthought.com. Stedet er ikke operativt ennå.

Inntektene fra boka går i sin helhet til veldedige formål.

Til toppen