Bill Gates er ikke lenger rikest

Oracles toppsjef Larry Ellison er rikere enn Microsofts Bill Gates, regnet etter hva de to eier av aksjer i egne selskap.

Oracles toppsjef Larry Ellison er rikere enn Microsofts Bill Gates, regnet etter hva de to eier av aksjer i egne selskap.

Bill Gates møter for tiden motgang over alt. Selv om selskapet i dag leverer gode resultater, har han mistet tittelen "verdens rikeste" til Larry Ellison.

I løpet av få måneder er Microsofts børsverdi halvert, mens Oracles er mangedoblet. Med solide eierandeler i hvert sitt selskap får det store konsekvenser for de personlige finansene til Gates og Ellison når aksjemarkedet sender aksjene opp eller ned. Og det er nettopp det som har skjedd de siste ukene.

Sist uke fortalte digi.no at Ellison var nær ved å bli rikere enn Gates.

Nå har det skjedd, skal en tro Wired som refererer til aksjekursene på de to selskapene ved børsslutt mandag. Da kunne Ellison erklæres som rikere enn Gates.

For Ellisons 689.706.050 Oracle-aksjer var nemlig verdt 50 milliarder dollar, mens Bill Gates 740.964 .300 Microsoft-aksjer ble verdsatt til 49,4 milliarder dollar. Differansen til Ellisons fordel er liten men klar - ialle fall enn så lenge.

Et viktig bidrag på veien har vært Oracles kraftige verdistigning siden mai i fjor, på nærmere 500 prosent.

Til toppen