- Bill inkluderer alt i Windows

Sjefen for Oracle, Larry Ellison, vitnet torsdag for den amerikanske kongressen om Microsofts forretningsskikk. Han var ikke nådig i sine uttalelser om hvordan Microsoft erverver kontrollen over alt som er nytt, uten å selv være nyskapende.

Ellison mener vi er på vei inn i Windows-æraen, hvor alt blir kontrollert av ett selskap.

- Microsoft er allerede det mektigste selskapet på jorden, men dette er bare begynnelsen, sier han.

- Bedrifter og konsumenter er nødt til å kjøpe Windows. De har ikke noe valg. Derfor kan Microsoft kreve overpris på Windows, og du er nødt til å betale.

Ellison kritiserer Microsofts håndtering av Netscape Navigator, som han mener er det mest nyskapende programvareproduktet dette tiåret.

- Microsoft kopierte Navigator, de kalte det Explorer, de ga det bort gratis. Microsoft var likevel ikke fornøyd med det, så de integrerte Internet Explorer inn i Windows operativsystemet. Bill kaller dett nyskapende. Det et det ikke! Det er det motsatte!, sier han.

Ifølge Ellison vil Bill Gates fortsette å bruke denne bare-legg-det-til-Windows strategien.

- Ønske om å kontrollere video? Bare legg det til Windows. Ønske om å kontrollere Java? Bare legg det til Windows. Ønske om å kontrollere Internett? Bare legg det til Windows. Bill vil legge til alt til Windows!, sier Ellison.

Han mener at Microsoft kopierer andre programvareprodusenters produkter og knytter dem til Windows. Dermed får produktene, og må indirekte betale for dem, uansett om man vil ha dem eller ikke.

- Hvis Bill får lov til å fortsette, vil det kvele nyskapningen i min industri. Vi kommer aldri til å leve i en informasjonsalder før dette er løst, avslutter han.

Ellison har lenge vært kjent som en av Microsofts hardeste kritikere.

(Kilder: Fox News, The Register, Computer Reseller News)

Til toppen