Billigst i Europa og dyrest i Norden

Prisene på teletjenester i Norge er blant Europas billigste og Nordens dyreste ifølge fersk telestatistikk fra Post- og teletilsynet.

Direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen er ikke nødvendigvis med på at det koster mye å ringe i Norge. Han viser til OECD-statistikk som viser at Norge ligger på henholdsvis femte og sjette plass innenfor OECD-området på henholdsvis fast- og mobiltelefoni om en legger sammen bruk- og abonnementsavgiftene.

Island topper statistikken over billige teleland, etterfulgt av Korea, Danmark og Sverige på fastnett og Finland, Danmark, Luxembourg og Sverige på mobiltelefoni.

Jensen mente at dette ikke var så verst med tanke på den norske geografien sammenlignet med andre nordiske land, men sa på en pressekonferanse fredag at han likevel mener at prisene vil reduseres ytterligere når konkurransen blir mer effektiv.

Tilsynssjefen ville heller ikke kritisere Telenor for å sette opp startavgiftene, samtidig som samtale prisene blir satt ned hver gang prisene justeres.

- Vi synes Telenor bør fakturere slik. Det er et dilemma, men etter en totalvurdering mener vi dette likevel blir riktig, sier han til digi.no.

Post- og teletilsynet vil ikke ta hensyn til de som ringer lite og som mener det er dyrt å ringe, med henvisning til telestatistikken som viser at det faktisk er dyrere i de fleste europeiske land å ringe enn i Norge.

Til toppen