Blått lys for Zalto

Telenor vil opprettholde mobiltjenesten Zalto, selv om satsingen er et gedigent pengesluk. Det utelukkes ikke imidlertid endringer for tjenesten.

Finansdirektør i Telenor, Torstein Moland, må konstatere at satsingene på djuice og Zalto tilsammen gir en negativ EBITDA på 259 millioner kroner etter tredje kvartal, som er en forverring fra 106 millioner på samme tid i fjor.

Han sier imidlertid til digi.no at det for djuice sin del er gjort store forbedringer på kostnadssiden, samt at strategien er lagt om.

Om Zalto sier Moland at tjenesten må ses på som et supplement til Telenor Mobils øvrige virksomhet, i og med at Zalto retter seg mot grupper i markedet som selskapet ellers ikke når.

I sommer ble mobilsatsingen til Smart Club Telecom lagt ned, etter at det var svidd av 50 millioner kroner. Halvparten av dette var Telenors penger ettersom selskapet kjøpte halvparten av selskapet ved oppstart, for nettopp å nå nye kundegrupper..

Moland sier likevel at han likevel ikke tror at Zalto vil lide samme sjebne som Smart Club Telecom.

Zalto eies nesten helt av Telenor, der styreleder Stig M. Herbern er privat aksjonær med 8,5 prosent eierandel.

Målsetningen på 100.000 brukere i 2000 ble aldri nådd. 38.000 kunder ble strøket av kundelistene i fjor høst fordi de ikke tok abonnementet ibruk, eller ikke ringte i hele tatt. Trolig satt ikke selskapet med mer enn 60.000 kunder mot slutten av året. Zalto påførte Telenor et driftsunderskudd på 105,6 millioner kroner i fjor.

Den øvrige mobilvirksomheten til Telenor går imidlertid svært så bra. Antall tekstmeldinger økte med 60 prosent, gjennomsnittlig bruk per måned per kunde (ARPU) økte til 342 kroner fra 334 kroner i samme kvartal i fjor. Tekstmeldinger utgjør over 10 prosent av inntektene fra mobilvirksomheten. Selskapet har fått 64.000 nye kunder i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal, men Telenor vil fremdeles ikke opplyse hvor mange av de nye kundene som kommer til Zalto og hvor mange som kommer til Telenor Mobil. Telenor sitter med 78.000 brukere av det analoge NMT 450-mobilnettet.

Til toppen