Bondeviks 25 favoritter

Tirsdag offentliggjorde Forvaltningsnett-samarbeidet hvilke leverandører de anbefaler når statlige etater, kommuner og fylkeskommuner skal kjøpe inn dataløsninger det neste halvannet året. Merkantildata påstår de har fått en kontrakt på hele 500 millioner kroner i året.

Totalt fikk 25 leverandører godkjent-stempelet på ryggen av Forvaltningsnett-samarbeidet. Blant dem er løsningsleverandørene Merkantildata, Posten SDS, Siemens AS, Alcatel, Ark, EDB ASA og Fellesdata, teleleverandørene Telenor Bedrift, ElTele, Enitel, PC-leverandøren Fujitsu/ICL, programvareleverandørene Lotus, Sybase og Microsoft samt Internett-leverandøren Electric Farm, Microsoft.

Målet med rammekontrakten er å hjelpe offentlige etater og kommuner som skal kjøpe kommunikasjonsløsninger. Leverandørene er godkjent for salg av løsninger og produkter innen ett eller flere av totalt seks områder frem til mars år 2000.

Avdelingsdirektør Ottar Ostnes i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, sier staten og kommunene bruker rundt åtte milliarder kroner på data i året, men han vil ikke estimere hvor mye som vil bli handlet inn gjennom rammeavtalen. Ostnes peker på at statlige etater og kommuner ikke er bundet av rammeavtalen, men det er enklere å handle fra de 25 leverandører fordi Forvaltningsnett-samarbeidet har gått gjennom deres tilbud og produkter.

Men Tom Adolfsen, administrerende direktør i Merkantildata, mener han blir en av de store vinnerne i drakampen om de store kontraktene. I en pressemelding Merkantildata sendte ut tidligere i dag, sier selskapet at de har fått en kontrakt på en samlet verdi på 500 millioner kroner.

- Dette er den største enkeltkontrakten vi noen gang har fått. Formelt sett er det en rammeavtale, men vi får en kontrakt på rundt 500 millioner kroner i året, sier Adolfsen til digi.no.

- Vi fikk kontrakten på grunn av vår tekniske løsning og konsept, ikke på pris. Vi er aldri med på rene priskonkurranser, sier Adolfsen kontant. - Kontrakten inneholder år 2000-garantier og garantier på responstider vi måtte oppfylle, og da hjelper det ikke å ha spart én prosent på kontraktssummen, sier Adolfsen.

Men pressemedlingen og Adolfsens uttalelser er egnet til å bli misforstått.

- Vi har ikke inngått kontrakter for 500 millioner kroner - dette er vår ambisjon, men sluttresultatet kommer an på hvor flinke vi er til å sette sammen løsninger for sluttkundene. Summen kan bli 400 millioner eller 700 millioner kroner, sier direktør Steinar Sønsteby i Merkantildata til digi.no.

Listen over godkjente leverandører finner du via pekeren til høyre under relaterte nettsteder. Inne på Forvaltningsnett-samarbeidets hjemmeside velger du så "Leverandører" på høyre side.

Til toppen