Børskommentar: Stille før stormen i PC-Systemer

Det ble blandet vær på Oslo Børs tirsdag - totalindeksen steg med 0,1 prosent, mens IT-aksjene løftet seg 1,69 prosent. Nasdaq-indeksen steg med 2,5 prosent mandag, en oppgang som vanligvis påvirker IT-aksjene på Oslo Børs.

Provida er dagens børsvinner med en vekst på 12,38 prosent. Kursen steg med én krone til 55 kroner i løpet av dagen, men gjorde så et hopp til 59 kroner etter en handel på bare 800 aksjer fire minutter før børsen stengte.

ContextVision fikk også en pent løft på 8,8 prosent. Det ble ikke kjent noen konkrete nyheter rundt selskapet i dag, men selskapet løftes sannsynligvis litt av den generelle optimismen som har preget teknologiaksjer i den senere tid. Den norske IT-indeksen har løftet seg 12 prosent siden 18. november. ContextVision falt fra en toppnotering 154 kroner 14. mai til 26 kroner i midten av oktober.

Det ble ikke omsatt aksjer i PC-Systemer i løpet av dagen, men det kan være stille før stormen. I morgen lanserer selskapet sitt nye regnskapssystem. Dette vært kjent lenge, men grunder og majoritetseier Per Boasson er flink til å skaffe seg blest, så det er en god sjanse for at det vil dukke opp en overraskelse eller to i morgen. Gjennom sine lekkasjer har selskapet laget en lang kø av spørsmål som må besvares.

Det knytter seg størst spenning til planene for den engelske versjonen av nye Rubicon Global. PC-Systemer sier løsningen er myntet på norske selskaper i utlandet, men den beviser også mulighetene for tilpasning og eksport. PC-Systemer har da også i lengre tid fortalt at de planlegger å etablere seg i utlandet, noe markedet venter på at de skal konkretisere før jul.

Eiersituasjonen i PC-Systemer gjør handel i aksjen vanskeligere enn i mange andre selskaper. Per Boasson er majoritetseier og det er kjent at Dagfinn Sundal ønsker å selge 2,6 millioner aksjer som etter at han bestemte seg for å legge ned sitt investeringsselskap.

NetCom fortsetter også videre oppover, sannsynligvis hjulpet av et stormsalg av mobiltelefoner første salgsdag hos Rimi. 20.000 mobiltelefoner med NetCom-kontantkort ble revet vekk fra Rimi-kjedens 508 butikker i løpet av gårsdagen, kunne digi.no fortelle tidligere i dag (se peker til relatert artikkel i margen til høyre). Normalt subsidienivå på mobiltelefoner som selges med NetCom-abonnement er 450 kroner. I kampanjeperioder økes dette beløpet til over det dobbelte.

Dagens børstaper er Ark som falt ni prosent i løpet av dagen. Som vi skrev mandag - i ARK hopper det fort opp og ned. I går hoppet aksjen opp 9,9 prosent, men dette skyldes et salg av enslige 300 aksjer.

Til toppen