Børskrise utsetter børsplaner

Tele Danmark vil vente med å børsnotere sitt mobilselskap, etter at flere børsintroduksjoner den siste tiden har vært krisepregede. Orange måtte nå sist redusere introduksjonsprisen med 17 prosent. Danskene har penger og vil heller vente og se.

- Vårt standpunkt er at vi fortsatt er åpne for en børsintroduksjon, men markedsforholdene skal da også være der. I det siste er de forverret, sier finansdirektør i TDC Mobil (Tele Danmark Communications) Hans Carstensen. På en pressekonferanse i Amsterdam sa han til Reuters at det spesielt er Orange reduserte tilbudspris som er årsaken til at selskapet lå avventer sine egne børsplaner.

Tele Danmark vil uansett beholde kontrollen i et eget børsnotert mobilselskap inntil videre, men selskapet er ifølge Carstensen åpne for alt.

Men virksomheten i Sveits, som i stor grad ble kjøpt før jul, planlegges børsnotert nesten uansett børsklima.

Carstensen sier likevel at selskapet ikke har behov for kapital og har derfor god tid. I fremtiden ser han for seg Tele Danmark som en del av en større sammenheng, det vil si med en større alliansepartner som med amerikanske SBC i dag.

- På lenger sikt er det nok realistisk at vi vil delta i konsolideringen, sier han. Både Telia og Deutsche Telekom har vært nevnt som interesserte kjøpere til Tele Danmark.

Til toppen