Bra grafikk, kjedelig snowboard

XGames ProBoarder har bra grafikk, men har lite å by på av underholdningsverdi - til tross for at spillet går ut på å gjøre triks på snowboard og at du kan velge mellom å være en av de åtte beste snowboardkjørerne i verden.

XGames ProBoarder har bra grafikk, men har lite å by på av underholdningsverdi - til tross for at spillet går ut på å gjøre triks på snowboard og at du kan velge mellom å være en av de åtte beste snowboardkjørerne i verden.

ESPNs XGames ProBoarder er etter det denne spillanmelderen kjenner til, det eneste snowboardspillet som er å få kjøpt i butikkene for tiden. Spillet går ut på å gjøre vanskelige triks på snowboard. Blant annet kan du flippe, spinne og hoppe. I manualen står det også beskrevet alle triksene du kan gjøre. De burde også vært beskrevet inni spillet, siden det er slitsomt å bla opp i manualen hele tiden.

Spillet er lett å installere, velg katalog og installasjonstype, og resten går av seg selv.

Manualen er 36 sider tykk med engelsk, norsk og svensk språk. Her finner du informasjon om installasjon, hva du skal gjøre for ikke å få virus, og personene du kan kjøre mot eller være selv: Terje Håkonsen, Tina Baich, Daniel Franck, Morgan Lafonte, Shannon Dunn, Jamie Lynn, Peter Line og Todd Richards.

Spillet har språkstøtte for engelsk, italiensk, norsk, svensk, tysk, og spansk. Jeg prøvde norsk først. Der var det mye rot, blant annet var bokstaven "ø" blitt til "oz". Etterpå valgte jeg engelsk, men deler av norskversjonen hang fortsatt igjen, blant annet kom teksten fortsatt fram på norsk i enkelte vinduer.

XGames ProBoarder

Også i de andre språkene kom endel av teksten fram på norsk. En klar feil i programmet.

I spillet er grafikken detaljert, men trærne har en tendens til å blinke. Du ser detaljer i snøen, blant annet spor etter de som har kjørt før deg, men tilskuerene står bare stille som dukker. Introen er ganske kul, men bildet er grøtete.

Spillet har støtte for Force Feedback, men dét merker du stort sett først når du tryner...

Det er mulighet for å spille over nettverk, modem, Internett eller null-modem.

Det er ni forskjellige løyper å velge mellom, deriblant...

  • ...Midnight Express, hvor du skal kjøre ei løype uten at det hjelper deg noe å gjøre kule triks. Det er bare om å gjøre å komme først til mål.
  • ...Halfpipe, hvor du kjører i ei slags bred renne og skal hoppe opp på kantene og gjøre kule triks.
  • ...Stadium, hvor du kjører ned ei renne, og opp på et bratt hopp.
  • ...Mt.Baker Gap, hvor du skal hoppe over en vei og skli over rotoren på et helikopter (...)
  • ...SlopeStyle, hvor du skal samle mest mulig poeng ved å skli over stenger, hoppe over campingbord og så videre.
På alle banene utenom Midnight Express får du mer poeng jo flere vanskelige triks du gjør. Den med flest poeng vinner. Du kan velge mellom fire forskjellige snøbrett som har forskjellige egenskaper på fart, skjæring og triks. På nettstedet til ProBoarder kan du laste ned musikk fra spillet, pluss ymse bakgrunner og videoklipp.

XGames ProBoarder

Musikken er forøvrig spilt inn av Foo Figthers, Ranchid og NoFX.

Spillet er ikke spesielt krevende for maskinen, minimumskonfigurasjon er Windows 95/98, Pentium 166 MHz, 32 MB RAM og 2 MB PCI skjermkort. Men det anbefales å ha Pentium 200 MHz MMX eller bedre, 4 MB AGP skjermkort og 3D-akseleratorkort.

XGames ProBoarder er, etter min mening, et spill mest for snowboardinteresserte. For andre blir det heller en ensformig tidtrøyte. Det kunne godt vært et par brett som viser hvordan man gjør de forskjellige triksene, og en eller annen form for verdensmesterskap eller oppdrag. Men grafikken får godkjent, selv om bildene på esken er dårlig reklame. Det ser tross alt bedre ut på skjermen enn på bildene, og dét er mildt sagt uvanlig...

Til toppen