Bråstopp på det norske internettet

En rekke norske nettsteder, blant andre SOL og Nettavisen er igjen nede. Deres driftsleverandør, Infostream, vil ikke si noe.

I løpet av ettermiddagen har driftsselskapet InfoStream AS blitt lammet av et massivt teknisk problem eller hackerangrep. For en rekke norske nettsteder som kjøres på server som står hos Infostream er nå nede. Dette gjelder blant annet Scandinavia Online (SOL) og Nettavisen .

Det er bare et par dager siden SOL og Infostream ble rammet av forrige angrep. Den gang bekreftet annonseleverandøren Infostream at det var et DOS-angrep som sannsynligvis var årsaken.

digitoday.no er egentlig ikke rammet, men det er annonsesystemet Netgravity Adserver (som nå eies av DoubleClick Inc) som har sin servere hos Infostream. Som leser av digitoday.no nå får du derfor sannsynligvis en feilmelding om manglende annonser.

- Vi vil ikke kommentere dette nå, vi vet ikke om det er tekniske problemer eller et hackerangrep. Det er den eneste kommentaren digitoday.no får fra Infostream-sjef Frank Møllerop.

Til toppen