British Telecom finpusser delingsplan

Amerikanske AT&T plan om å dele selskapet i fire smitter over på partneren British Telecom. Peter Bonfield har nå skrevet sin egen delingsplan.

De gamle telemonopolene sprekker. I USA offentliggjorde AT&T nylig at selskapet skal splittes i fire. Ifølge rykter i England skal denne beslutningen ha vært avgjørende for at British Telecom følger etter. Selskapet med Sir Peter Bonfield har nå besluttet å dele selskapet i to, skriver avisen Sunday Times.

Planen skal ifølge avisen legges frem 9. november. Stemmer planene om børsnotering av deler av selskapet, får Telenor enda en konkurrent i kampen om tele-investorenes gunst.

BT har lenge arbeidet med forskjellige alternativer, blant annet et fusjon med AT&T. Men AT&T valgte i stedet en oppdeling for å øke den samlede verdien.

BT sliter med de samme problemene som Telenor - store investeringer for å sikre videre vekst har jekket opp gjelden til hele 31 milliarder pund innen våren 2002. BT trenger derfor penger og planlegger derfor å skille ut og børsnotere mobildelen av selskapet BT Wireless, skriver Sunday Times. Ifølge ryktene planlegger BT å selge 25 prosent av BT Wireless for ni milliarder pund.

Bonfield og resten av ledelsen vurderer også å skille ut teleselskapets hovednettverk i et eget selskap som skal selge data og taletransport til BT-selskaper og konkurrenter.

Til toppen