Britisk tjeneste lagrer favorittene dine online

En gratis tjeneste i Storbritannia lar deg lagre og styre dine Internett-favoritter - også kalt bokmerker - online.

Tjenesten henvender seg først og fremst til personer som stadig bruker andre maskiner enn sin egen for å streife. Tjenesten er naturlig nok likegyldig ikke bare til hva slags nettleser du bruker, men også til om du bruker Windows, Mac eller Linux. Det eneste kravet til maskinen er at den tillater å kjøre Java-applets mens brukeren er online.

Du registrerer deg på OnlineFavourites.com med brukernavn og passord. Da overføres en Java-applet til din maskin der du kan begynne å lagre nettstedene du ønsker tilgang til. Du kan be om at bokmerkene eller favorittene som er registrert lokalt, lastes til Java-snutten. Taper du nettforbindelsen mens Java-snutten fortsatt er aktiv, kan du likevel fortsette å oppdatere eller endre den, bare du er online i det du klikker på programmets "save"-knapp.

Tjenesten lar deg fordele nettadressene på så mange mapper du vil. Den tilbyr et felt for tilleggsinformasjon om hvert nettsted. Der kan du legge inn blant annet brukernavn og passord til beskyttede webadresser. OnlineFavourites lar deg beskytte slike opplysninger med et ekstra passord.

Tjenesten inneholder ingen reklame. I bruksbetingelsene, som du må godta for å registrere deg og "bli medlem", heter det at du forplikter deg til å oppgi oppdatert informasjon om deg selv når OnlineFavourites forlanger det. Du gir samtidig tjenesten rett til å oppgi disse opplysningene til tredje part, med unntak av navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer, på betingelse av at du eksplisitt om at slik ikke skal oppgis.

Les også:


Intelligente norske nettjenester til Norden og kontinentet

Til toppen