Brøvig fikk noe å leve av

Investor Tharald Brøvig solgte i dag ti prosent av sin eierandel i Tandberg Television for 13 millioner kroner. - Man må ha noe av leve av, sier Brøvig til digi.no som forklaring på salget.

Investor Tharald Brøvig solgte i dag ti prosent av sin eierandel i Tandberg Television for 13 millioner kroner. - Man må ha noe av leve av, sier Brøvig til digi.no som forklaring på salget.

Med en mer likvid aksje, hadde nok Ark fått et løft i dag, etter at selskapet offentliggjorde sin forventede omorganisering som skal gi sterkere fokus på telekommunikasjon. Aksjen falt imidlertid ned til 92 kroner, ned fra 97 kroner på mandag da aksjen ble omsatt forrige gang. Det er som sagt vanskelig å tolke dette fordi det er så lav likviditet i Ark-aksjen all den tid hele 75 prosent av aksjene i selskapet eies av det nederlandske dataselskapet Getronics.

Tandberg Television har i løpet av den siste uke annonsert tre avtaler om salg av distribusjonsutstyr for digitale TV-sendinger, noe har gitt en kursvekst fra 63 kroner til 68,50 kroner i dag. Likevel solgte investor og styremedlem Tharald Brøvig 200.000 aksjer i Tandberg Television til en kurs på 65 kroner. Dette er en tiendel av Børvigs eierandel i selskapet på 7,5 prosent.

- Man må ha noe av leve av, sier Tharald Brøvig til digi.no som forklaring på salget. Salget har ingen ting med de siste dagers utvikling å gjøre, sier han.

NetCom falt tidlig på dagen til 187 kroner, trolig på grunn av Finansavisens hovedoppslag fredag. Avisen kunne fortelle at Post- og teletilsynet vurderer å kreve kunderegistering ved salg av kontantkort-abonnement. Dette rammer NetCom tungt, fordi selskapet har basert sin nye distribusjonstrategi for salg av kontantkort i kjeder som Rimi og Statoil som ikke vil påta seg kunderegistering.

De skuffende tallene NetCom la frem lagt frem for en uke siden kunne ført til et bratt kursfall, noe selskapet trolig unngikk ved samtidig å legge frem distribusjonsavtalene med Rimi, Hydro-Texaco og Narvesen. Men NetCom-aksjen tok seg opp igjen utover dagen og endte opp på gårsdagens sluttkurs på 193 kroner.

Dagens gull- og sølvmedalje går til Sysdeco og deres tidligere datterselskap Avenir. Sysdeco steg med 33,33 prosent til 1,20 kroner. Avenir, utfisjonert fra Sysdeco i mai i år, steg med 18,8 prosent til en sluttnotering på 17 kroner. Er det en ren tilfeldighet at begge disse selskapene med mange av de samme eierne stiger samtidig? Sysdeco har lenge forsøkt å selge sin programvareverktøy-divisjon, men foreløpig uten å lykkes.

Totalindeksen lå flatt fredag, mens IT-indeksen steg med fattige 0,7 prosent. Ukas børsvinner, Opticom, falt gjennom dagen med 3,53 prosent i den samme strømmen av småhandler vi har sett tidligere i uken. Av IT-aksjene var det Provida som falt mest, trolig fordi det er liten kjøpsinteresse for aksjen og de som vil selge må nøye seg med stadig lavere kurser.

Til toppen