Bruk Palms minne smartere

Deler av minnet på Palm, som du ikke får lov til å bruke, kan enkelt benyttes for å få mer plass. Med riktig program.

Palm har vært smarte nok til å legge operativsystemet i flash-minne, hvilket gjør at man kan oppgradere operativsystemet. For å kunne legge inn senere versjoner trenger man også ekstra plass siden de tradisjonelt er større.

Dette minnet kan man bruke hvis man vil ha mere plass.

Et av programmene som gjør dette er JackFlash.

Dette programmet regner ut hvor mye ledig plass du har i flash-minnet og gir deg muligheten til enkelt å flytte applikasjoner over dit. Den har også en egen funksjon for å oppgradere operativsystemet på Palmen slik at man ikke mislykkes fordi det ikke er nok minne igjen.

I mitt tilfelle fikk jeg 705k mer minne å legge applikasjoner i. Jeg har oppgradert min Palm III til 8MB, men allikevel hjelper det med nesten en hel ekstra MB til lagring. Kjekt å ha. For ikke å snakke om de som bare har 2MB minne tilgjengelig.

En annen enorm fordel er at de programmene man legger i flash ikke vil forsvinne hvis man går tom for batteri. Man kan riktig nok ikke kjøre dem før JackFlash er installert igjen, men det er ikke tapt i hvertfall. På den måten kan man også bruke JackFlash til backup av viktige databaser.

JackFlash har også en funksjon som sjekker ved oppstart etter programmer det er kjente problemer med. Ved oppstart på min Palm får jeg beskjed om at min versjon av HackMaster ikke er kompatibel, og at jeg bør oppgradere. Dette er en kjempefordel, og sparer meg for å måtte finne ut alle slike ting selv, hvilket kan være en irritasjonsfaktor i seg selv.

JackFlash havner i "må ha"-kategorien for alle som bruker Palm til mer enn bare små notater og et par avtaler.

Programmet koster $19.95 og er tilgjengelig gjennom produsentens nettsted.

Til toppen