BT åpner for local loop

British Telecom (BT) har overraskende lansert planer som gjør det mulig for teleoperatører å få direkte tilgang til telefonabonnenter via BTs egen infrastruktur, innenfor både privat- og bedriftsmarkedet.

BT åpner for local loop i overenstemmelse med britiske telemyndigheter, Oftel, som gjentatte ganger har tatt til ordet for økt konkurranse på lokaltelefoni i Storbritannia.

Planene som nå er lansert betyr at BT leier ut sin infrastruktur, eller råvare til andre teleoperatører, som i sin tur fakturerer telekunden for alle tjenester som abonnement og alle typer telefonsamtaler, uten spesiell referanse til BT. BT selv vil fakturere de ulike operatørene - og vil fortsatt eie infrastruktur og switcher.

Newsbytes skriver at tross tilgang til trådløs aksess- og kabel-TV-infrastruktur, har BT fremdeles 80 prosent av telefontilknytningene i landet.

Det første selskapet som får tilgang til BTs infrastruktur blir Localtel, som vil tilby tjenester i deler av landet fra november. Selskapet vil tilby 50 prosenr billigere installering og 10 prosent billigere abonnementspris, sammenlignet med BT. Også bruken av telefonen skal bli 10 prosent billigere enn BT.

Til toppen