BT kjøper i Korea

British Telecom har startet oppkjøpsrunden i Asia ved å kjøpe seg inn i Asias nest største telekommarked, og verdens femte største mobilmarked. Selskapet vil betale 390 mill USD for en andel på 23,5 prosent i Sør-Koreanske LG Telecom.

BTs toppsjef, Peter Bonefield, sier til Bloomberg at oppkjøpet gir selskapet en strategisk posisjon i markedet. BT mottok for få dager siden en sjekk fra WorldCom på 7 mrd. USD for BTs aksjepost i MCI som WorldCom nå har kjøpt og innfusjonert. BT-sjefen har tidligere uttrykt sin store interesse for å ekspansere i Asia, og nå synes tiden å være inne.

I tillegg til at BT har penge-reserver kommer LG Telecoms behov for penger til å betale gjeld. Korea er dessuten i landets verste økonomiske krise på 45 år, der den koreanske won'en har svekket seg hele 37 prosent i forhold til det britiske pundet på et år.

LG Telecom er en av Koreas fem mobiltelefonoperatører og har hatt en tøff start i sitt første driftsår. LG samt to andre konkurrenter etablerte seg i mobilmarkedet med egne tjenester for mindre enn et år siden. Selskapet har en markedsandel på 15 prosent av lansets 10 millioner mobiltelefonbrukere i et land med en mobilpenetrasjon på vel 20 prosent.

BT har etablert partnerskap i en rekke asiatiske land den siste tiden, blant annet i Japan, India, Singapore og New Zealand, foruten Malaysia.

Til toppen