BT og Telenor vurderer børsnotering av Telenordia

Det svenske teleselskapet Telenordia, som eies 50 prosent hver av British Telecommunications og Telenor, vurderes børsnotert, skriver BT i sin kvartalsrapport.

British Telecommunications skriver i sin regnskapsrapport for tredje kvartal at de sammen med medeier Telenor vurderer å notere Telenordia på Stockholmsbørsen.

Det var i september i fjor at BT økte sin eierandel i Telenordia fra 33 til 50 prosent. Telenor reduserte sin eierandel tilsvarende, og partene eier dermed hver sin halvpart av det svenske teleselskapet.

"BT and Telenor are considering the listing of Telenordia which is based in Sweden" heter det i kvartalsrapporten, som ellers ikke er spesielt oppløftende lesning. Fortjenesten i det fiskale tredjekvartalet falt med 71 prosent, mye på grunn av en sterkt økende gjeldsbyrde. Resultatet per aksje før ekstraordinære poster og goodwill-avskrivninger ble 4,3 pence i perioden, mot 8 pence på samme tid året før. Omsetningen i kvartalet økte riktignok med 11 prosent - fra 4,74 milliarder pund for ett år siden til 5,25 milliarder pund.

Til toppen