- Bunnen er nådd

Produktsjef hos Apple Computer i Norge, Verner Hølleland, ser lyst på 1998. Han mener bunnen er nådd og at selskapet nå er på rett vei.

Produktsjef hos Apple Computer i Norge, Verner Hølleland, ser lyst på 1998. Han mener bunnen er nådd og at selskapet nå er på rett vei.

I lys av Apple Computers overraskende resultat med et overskudd på 47 millioner dollar i selskapets fiskale 1. kvartal 1998 - som ble avsluttet i like etter jul - var det en optimistisk produktsjef i Apple Norge digi.no snakket med fredag.

- I tråd med moderselskapets resultater, har vi gjort det bra også i Norge, forteller Verner Hølleland (bildet).

- Apple Europa, som vi er en del av, sto for rundt halvparten av overskuddet i forrige kvartal; Apple Asia sliter jo endel som følge av Asia-krisen.

Apple i Norge solgte rundt 12 000 Macintosh-maskiner i løpet av 1996, og - selv om det er selskapets politikk ikke å oppgi tall i det enkelte land - kan Hølleland fortelle at antallet i 1997 var noenlunde det samme.

- Enhetssalget har stabilisert seg på dét nivået, kanskje en smule ned. Nå skal det vokses, uttaler Hølleland optimistisk.

G3-maskinene har vært en stor slager i Norge, og - i henhold til Hølleland - kunne det norske salget vært enda bedre hvis de hadde fått levert nok G3-maskiner.

I USA har det vært snakk om at G3-salget har ført til opphoping av tidligere modeller på lageret, men Hølleland avviser at det har vært et problem i Norge.

- Vi har kjørt gode kampanjer og har ikke hatt noe problemer med å selge de andre modellene. Husk at G3-baserte modeller heller ikke dekker hele produktspekteret, særlig ikke i det øvre og det nedre sjiktet.

Hølleland forteller at de 350 MHz PowerPC 604e-baserte Power Mac 9600 igjen er tilbake i produktporteføljen etter at IBM har begynt å levere prosessorene i tilstrekkelig antall. Selskapet tok som kjent 350 MHz-varianten ut av sortimentet senhøstes i fjor fordi selskapet ikke kunne levere nok maskiner.

- Vi får disse inn i løpet av de neste par månedene.

Som hos Apple sentralt, har PowerBook-salget ikke vært så sterkt som ønsket, men Hølleland forteller at det har stabilisert seg uten at han vil gå inn i detaljer.

Hølleland er optimistisk med hensyn til 1998.

- Jeg har tro på at Apple er på rett vei; bunnen er nådd - nå skal vi vokse.

- Husk også at Rhapsody kommer for fullt i 1998. Det er en milepæl for Apple og første operativsystem vi lanserer for en annen plattform enn vår egen, avslutter Hølleland.

Til toppen