Bunnløst i Context Vision

Nedgangen i IT-indeksen fortsatte fredag, dog i noe redusert tempo. Context Vision fikk den største smellen.

Nedgang i Europa generelt sørget for nedgang på Oslo Børs fredag, til tross for styrket oljepris. Totalindeksen falt med 0,4 prosent til 956 kroner, mens IT-indeksen endte ned 1,1 prosent til 1007,0 poeng.

Aller verst ble dagen for Context Vision. Aksjen, som har fått gjennomgå kraftig etter at kvartalstallene ble lagt fram for noen uker siden, falt med 15,1 prosent til 45 kroner fredag.

- Jeg kan ikke skjønne at kvartalstallene skal endre så totalt på situasjonen. Det var i første rekke engangseffekter som påvirket tallene, sier en analytiker til digi.no.

Uten sammenlikning forøvrig; nedtur ble det også for Opticom fredag som falt ned 6,4 prosent til 80 kroner. Selskapet hadde fredag offisiell lansering av sin nye hjemmeside - forøvrig meget velorganisert - som gir en liten presentasjon av Gudesen og kompanis ambisiøse prosjekter.

Vinneren tirsdag ble Ask, tett fulgt av sin gamle kompanjong Tandberg Data. De to selskapene endte opp henholdsvis 6,1 og 3,7 prosent til 35 og 19,80 kroner.

- Rent teoretisk skal avkastningskravet i disse selskapene ligge langt høyere enn markedet, tatt i betraktning de historiske svingningene i selskapene, kommenterer en analytiker. Han indikerer at selskapene strengt tatt fortsatt er høyt priset, til tross for det kraftige kursfallet i vår.

Til toppen