Butleren Jeeves har fått damefølge

Meta-søketjenesten Ask Jeeves har fått følge av en ny tjeneste - AskIda. Dette er en produkt-søketjeneste som Ask Jeeves en stund har solgt som en del av sin løsning.

Snart får meta-søketjenesten Ask Jeeves, der brukeren kan formulere egne spørsmål på engelsk, følge av en ny søketjeneste. Nettstedet, som frontes av butleren Jeeves, vil fra mandag inkludere AskIda. Det er ZDNet News som skriver dette.

Lanseringen av produkt-søketjenesten AskIda kommer nå som høytidssesongen nærmer seg for fullt i USA. Ved hjelp av AskIda skal potensielle kjøpere få hjelp til å finne eksakt det produktet de er på utkikk etter. Spørsmålene man skriver inn skal lede brukerne til produkter som selges av et av de 12 selskapene Ask Jeeves samarbeider med.

Blant Ask Jeeves' samarbeidspartnere er StreamSearch, som gir tjenesten tilgang til en søkbar database som inneholder mer enn to millioner nedlastbare lyd- og bildefiler. I løpet av neste år skal denne databasen utvides med fem millioner nye filer.

Søkemotoren Google har også rullet ut en del nye tjenester den siste tiden. Blant annet får man gjennom Google tilgang til aksjekurser, og ord og som ofte har preget nyhetsbildet den siste tiden, legges også inn som egne søketermer. Google lar også annonsører kjøpe tekstbaserte annonser som kommer opp når det søkes på gitte ord eller uttrykk.

Analytikere ZDNet News har snakket med mener søkemotorene må foreta disse justeringene, legge til nye tjenester og muligheter, for at de skal overleve. Jody Dodson, sjef for det GartnerGroup-eide analysebyrået cPulse, sier at Internett beveger seg mot det himmelske "ett spørsmål - ett svar".

Til toppen