CAG opp på katastrofedag

Det kraftige fallet på Oslo Børs fortsatte mandag, og mest juling ble det for IT-indeksen. Likevel var Computer Advances Group blant de få selskapene som endte på plussiden.

Den kraftige korreksjonen i aksjemarkedet fortsatte i Norge og Europa forøvrig mandag. Også de amerikanske markedene åpnet kraftig ned, og dermed landet Oslo Børs' totalindeks igjen på rygg med et fall på 4,3 prosent til 867,7 poeng. Blant delindeksene fikk IT den verste smellen med et fall på hele 6,3 prosent til 883,4 poeng.

Det var få lyspunkter blant de børsnoterte selskapene mandag. Bare fire selskaper avsluttet dagen med positivt fortegn, og eneste IT-selskap blant disse var Computer Advances Group. Selskapet offentliggjorde i løpet av dagen prospektet på datterselskapet Itera, tidligere Softcon, som skal børsnoteres etter fisjonen. Ledelsen i CAG har lenge indikert at konsernet er underpriset tatt i betraktning verdien på den heleide datteren Itera, og dagens offentliggjøring av prospektet kan til en viss grad ha bidratt til å vise nettopp disse verdiene. Aksjen steg med 2,1 prosent til 24,50 kroner.

Rett før børsslutt annonserte Tandberg Data en ny OEM-avtale (Original Equipment Manufacturer) med Lucent Technologies, men meldingen gjorde ikke særlig inntrykk på investorene de få minuttene før børsslutt den var tilgjengelig. Aksjen falt med 4,0 prosent til 16,70 kroner.

Også Merkantildata falt kraftig i verdi mandag. Aksjen endte ned 7,7 prosent til 60 kroner, og fulgte i stor grad utviklingen i Sverige der nedgangen ga store negative utslag i WM-data og de andre store systemintagratorene.

- Jeg har lenge påstatt at Merkantildata har vært for høyt priset. Sammenlikner man med liknende selskap i Sverige, er det likevel på det rene at norske selskaper har en rabatt, sier en analytiker som mener at rentedifferansen mellom Norge og Sverige bare forklarer deler av forskjellen.

Til toppen