Catch leverer bredbånd til 41 kommuner

Mens Telenor og NextGenTel kjemper om å rulle ut ADSL-raskest mulig, velger Catch Communications å rulle ut SDSL i hovedsak i bedriftsmarkedet. Selskapet sier det har landets beste dekning så langt.

Mens NextGenTel AS har oppgradert 31 sentraler i Oslo, Bergen og Trondheim, har Nextra AS klargjort 21 sentraler i de største byene i Sør-Norge for sine ADSL-tilbud.

Catch Communications mener å være aller størst på DSL-teknologi om en ser på dekningen. Per dags dato tilbyr selskapet over 100 sentraler i 41 kommuner.

Den komplette dekningslisten med kommuneoversikt kan du se her.

Selskapet konsentrerer seg om SDSL der den eneste forskjellen til ADSL er at kunden får samme hastighet fra seg som til seg, mens ADSL gir størst hastighet til kunden, og svært lav hastighet fra kunden.

Catch mener derfor å ha et av de bedre bredbåndstilbud for bedriftsmarkedet i landet. Ikke bare ved å være representert i flest kommuner, men også ved å tilby en teknologi som gir høyhastighets bredbånd i begge retninger.

- Dette i motsetning til Telenor-utgaven som faktisk gir bredbånd kun i én retning, sier forretningsutvikler i Catch, Trond Larsen til digitoday.no.

Catch tilbyr også LAN-til-LAN-forbindelser mellom kontorer i samme by og mellom avdelingskontorer i ulike byer.

- Vi har ligget lavt i terrenget og fokusert på utbygging, i stedet for å love leveranser basert på planer, sier Larsen.

- Bedrifter kan ikke bygge nett med ADSL. Det passer ikke for bedrifter som skal kjøre videkonferanser og liknende, sier han, og viser til god etterspørsel i kommunemarkedet.

Selskapet tilbyr inntil 2,3 Mbps begge veier, men vil fra fjerde kvartal tilby inntil fire ganger dette. Så langt er det bedriftsmarkedet selskapet retter tilbudet til. For øyenblikket ekspederes over 1000 bestillinger av et budsjett som for i år ligger på vel 2600 linjer. Via Dataguard og sdsl.no selges SDSL i privatmarkedet.
Til toppen