CDnow til Europa

Det amerikanske selskapet som selger CD-er på Internett, CDnow, beveger seg nå inn på det europeiske markedet. CDnow Europe er etablert med hovedkontor i Nederland.

Med åpningen av Europa-kontoret CDnow Europa markerer selskapet sin utvidede globale strategi for nettsalg av musikk. CDnow har til nå sendt CD-er til kunder fra USA, hvorenn kunden måtte befinne seg. Europakontoret vil betjene bestillinger fra 37 land i Europa og Midt-Østen, ifølge Adweek online.

Satsingen på Europa innebærer at selskapet skal integrere musikk fra de ulike land i større grad enn tidligere. Likevel er det få norske artister å finne i basen. Verken DDE, Kari Bremnes eller Jan Eggum er med. Derimot er A-HA og Sissel Kyrkjebø med på listen over CD-er på lager.

Distribusjonen av musikken vil skje gjennom et distribusjonskontor i Nederland.

I april ble CDnow valgt til eksklusiv musikkleverandør for Lycos Bertelsmann i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Sveits og Be-Ne-Lux-landene.

På det norske markedet møter etablerte Akers Mic nå konkurranse fra den svenske kjeden Boxman, som denne uken åpner nettutsalg av musikk.

Til toppen