Cisco under lupen

Det amerikanske Konkurransetilsynet (FTC) har satt i gang granskning av Cisco Systems. FTC mistenker Cisco for å ha brutt amerikansk konkurranselovgivning ved å ha inngått hemmelige avtaler med konkurrenter om å dele opp markedet for nettverksutstyr mellom seg.

FTC fokuserer sin etterforskning på det siste års forhandlinger mellom Cisco, Lucent Technologies og Nortel Networks (Nortel inklusive innfusjonerte Bay Networks). Spørsmålet FTC reiser er hvorvidt Cisco i disse samtalene har foreslått å dele nettverksindustrien i noen få områder og enes om ikke å konkurrere med hverandre i bestemte markeder.

- Dette kalles en horisontal markedsallokering og er ikke lovlig, dersom det har skjedd, sier antitrust-jurist Ian Feinberg til Wired News.

Meldingen om granskningen førte til et fall i Ciscos aksjekurs på 13 prosent til 48,31 dollar ved børsslutt på Nasdaq mandag.

Cisco avviser på det sterkeste beskyldningene om ulovlig kartellvirksomhet og kaller FTCs forespørsel om informasjon fra selskapet "rutinemessig". Nettverksgiganten sier diskusjonene med Lucent og Nortel Networks bare handlet om å fokusere på ulike måter å betjene nye markeder på og utvikle lavkostprodukter.

- Cisco er et åpent selskap som spiller etter regelboka. Vi frykter ikke utfallet av denne granskningen, heter det i en skriftlig uttalelse fra selskapets sjef-jurist Dan Scheinman.

En talsperson i FTC uttaler at Konkurransetilsynet aldri verken bekrefter eller avkrefter sine granskninger.

Til toppen