ClustRa trenger 38 mill.

Telenor-avleggeren Clustra må ha fem millioner dollar - omlag 38 millioner kroner - i ny egenkapital for å holde driften av selskapet i gang til selskapet forhåpentligvis oppnår positiv kontantstrøm en gang i 1999.

I forrige uke undertegnet trondheimsbedriften ClustRa en intensjonavtale med databasegiganten Sybase. ClustRa, som er 70 prosent eid av Telenor Venture, har lenge vært på utkikk etter en internasjonal samarbeidspartner, og Sybase-avtalen er derfor et gjennombrudd for selskapet, som opprinnelig er en direkte avlegger av Telenor.

Den norske programvaren vil bli solgt som en del av Sybases portefølje, og dekke databasebehov i forbindelse med avanserte teleløsninger. Problemet er imidlertid at det vil ta tid før pengene begynner å rulle inn for norske ClustrRa, som sårt trenger tilførsel av frisk kapital for å holde det gående.

- På denne siden av nyttår blir det neppe noen inntekter fra avtalen, og vi trenger fem millioner dollar for å holde driften i gang, sier administrerende direktør i ClustRa, Karl Klingsheim, til digi.no. Han legger til at selskapet ikke vil gå ut til massene med tegningsforespørsler.

- Vi jobber selektivt med å finne strategiske partnere, som kan bidra positivt til selskapets videre utvikling. Det er dessuten enighet om at Telenor Ventures andel på sikt skal ned, sier Klingsheim.

Clustra regner med å nå positiv kontantstrøm i 1999, men vil foreløpig ikke anslå hvor omsetning og resultat vil ligge. I 1998 vil selskapet omsette for rundt 20 millioner kroner.

Til toppen