BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cognos har fått nytt hjem i Norge

Miljøet som har frontet beslutningsstøtteren Cognos i Norge, har samlet seg i et nytt selskap, RAV Norge, forteller Lars-Roar Masdal.

29. aug. 2002 - 12:48
Lars-Roar MasdalGE Capital IT Solutions ASRAV Norge AS

Les også

RAV står for "rapportering, analyse og visualisering", tre prosesser Masdal mener norske bedriftsledere bør utsette sin råstatistikk for, slik at de øker sin innsikt i hvordan det egentlig står til med deres forretning.

- Vår visjon er å bli anerkjent som de ledende ekspertene innenfor fagfeltet Business Intelligence i Norge, sier Masdal.

Han utfordrer den norske markedslederen Component Software som også har utropt sitt fokus på dette feltet.

Les også

- RAV er ikke bare forhandler. Vi er utnevnt av Cognos som Norges eneste "Authorized Cognos Training Provider". Vi tilbyr opplæring i egne lokaler, eller spesialkurs i kundens egne lokaler og på kundens egne data.

Rivaliseringen mellom Component Software og RAV går også på verktøyene de selger. Component Software satser på Business Objects, mens RAV satser på dennes erkefiende Cognos. Begge verktøyene er analysert i en rapport som Gartner offentliggjorde for et par uker siden: Business Intelligence Magic Quadrants: Turbulent Waters.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.