Cognos har låst døren i Norge

Teknologiselskapet Cognos la onsdag ettermiddag ned sin avdeling i Norge. Også Danmarks-kontoret har måttet stenge.

Cognos Inc er et internasjonalt teknologiselskap som utvikler og leverer ulike systemløsninger. I april fikk Norges-avdelingen ny daglig leder, etter at Morten Calisch gikk til Alcatel. Lars Roar Masdal fikk bare et par måneder i sjefsstolen før hele avdelingen ble lagt ned.

Masdal forteller til digitoday.no at de åtte ansatte ved norgeskontoret fikk beskjed onsdag ettermiddag om at selskapet hadde sendt et resultatvarsel til den amerikanske teknologibørsen Nasdaq.

- Ti prosent av de ansatte i selskapet - på verdensbasis - skulle sies opp, og det var satt av midler til restrukturering. Dette medførte at avdelingene i Norge og Danmark ble lagt ned. Vi låste døra her på onsdag, sier han.

I Danmark var de rundt 20 ansatte, og i Norge var de åtte. Cognos etablerte sin avdeling i Norge i april 1999.

- Her er vi ved godt mot. Det er mye spennende som kommer til å skje. Vi har allerede fått mange positive henvendelse, forteller Masdal og legger til at de vil tenke seg om litt før de setter igang på nytt.

Fredrik Prien, som er sjef for det svenske Cognos-kontoret, har vært vrien å få tak i på telefon. Men Madsal forteller at all post og alle henvendelser til Cognos i Norge og Danmark heretter blir videresendt til Sverige.

Nedskjeringene kommer på grunn av dårlige finansielle resultater for selskapet. Selskapet kom onsdag med en profitwarning til markedet, der de meldte om at omsetningen ville bli lavere enn det analytikerne har estimert. Selskapet meldte også om at resultatet kom til å bli langt dårligere enn året før.

Til toppen