Compaq: Nettallianser med Intel og 3Com

Compaq har kunngjort en allianse med Intel om å utvikle teknologi for å gjøre morgendagens datanett raskere og rimeligere. I en annen kunngjøring forteller Compaq om et partnerskap med 3Com.

Compaq og Intel har sagt at de vil samarbeide om å utvikle produkter som kan la morgendagens nettverk måle sin praktisk anvendelige overføringshastighet i gigabiter per sekund. Samarbeidet omfatter alt fra nettverkskort til svitsjer og fjerntilgangstjenere. Selskapene sier samtidig at de vil arbeide for industristandarder som kan føre til at nye nettverksprodukter får raskere aksept i markedet. Det vil medføre arbeid for teknologier som gigabit Ethernet og xDSL.

De første produktene fra denne alliansen kan komme innen nitti dager, ifølge Greg Lang i Intels avdeling for nettprodukter.

Intel kan tenkes å bruke alliansen med Compaq som springbrett til å lage PC-hovedkort med integrert nettverkshåndtering. Det ville i så fall rive bort mye av grunnlaget for et selskap som 3Com, som allerede har merket konkurransen fra Intels produksjon av nettkort til PC-er.

At Compaq samtidig kunngjør et samarbeid med 3Com som innebærer at flere Compaq-PC-er skal utstyres med nettkort fra 3Com, kan derfor virke overraskende. Flere detaljer om dette partnerskap vil ifølge 3Com kunngjøres 23. september, noen timer før 3Com offentliggjør sine nyeste kvartalstall.

Kommentarer fra markedsanalytikere framhever blant annet den utfordringen Compaqs satsing på nettverk utgjør overfor Hewlett-Packard.

Til toppen