Compaq oppgraderer sin miniprosjektør

I fjor tok Compaqs miniprosjektør MP1600 presentasjonsmiljøene med storm. Den erstattes av en støysvak oppgradering og en like støysvak billigutgave.

Støyen var brukernes viktigste ankepunktet mot miniprosjektøren på 1,9 kg. Vitenskapelige målinger om forskjell i støynivå mellom den gamle og Compaqs to nye modeller ble ikke gjort tilgjengelig for pressen. Men midt i presentasjonen ble MP1600 erstattet av MP1800. Og virkningen var som når naboen endelig slår av sin motoriserte gressklipper.

MP1800 har noe større mål enn forgjengeren, og vekten er økt til 2,1 kg. Den selges til omtrent samme pris - 44.500 kroner eks mva - inkludert en mer avansert multimedia-adapter enn den som var tilleggsutstyr (4000 kroner) til MP1600. Linsen er litt lenger og har fått innebygget zoom slik at du kan øke bildeflaten uten å bevege prosjektøren. Fjernkontrollen har fått laserpeker. Hvis du kopler projektoren til PC-ens USB-utgang, kan du også bruke fjernkontrollen til å bevege musmarkøren. Det kan være hendig hvis du skal demonstrere programvare eller nettsteder. Oppløsningen er økt til 1024 ganger 768 punkter.

Den nye lillebroren MP1400 har egenskaper tilsvarende den utfasede MP1600, bortsett fra at den høres like lite som storebror. Oppløsningen er 800 ganger 600 punkter, og prisen uten multimediaadapter er 29.300 kroner.

Compaq benytter en teknologi fra Texas Instruments (TI) i sine miniprosjektører: DMD eller "digital micromirror display". I stedet for LCD, bygges bildet opp av flere hundre tusen ørsmå speil. TI arbeider med ulike anvendelser av DMD, med tanke på bruk i blant annet kinolokaler og til høyoppløselig TV.

Les:


Lanserer verdens minste projektor
Lover prosjektører i bokstørrelse
Fremviser som får plass i lomma

Til toppen