Compaq prøver seg med Alpha - igjen

Så langt har ikke Compaq lyktes med superprosessoren Alpha. Nå prøver Michael Cappelas seg igjen med en ny serie Internett-maskiner.

Da Compaq overtok Digital for to år siden, fikk de med en rekke teknologier på kjøpet, blant annet den svært raske Alpha-prosessoren. Men Compaq var et PC-selskap med svært sterke bånd til Intel og Microsoft. Daværende sjef Echard Pfeiffer understreket at Compaq skulle fokusere på volumprodukter.

Det har da også vært svært stille rundt Alpha-prosessoren, men Compaqs nye sjef, Michael Cappelas, ser ut til å være av en annen oppfatning. Senere i dag skal Compaq lansere en rekke nye Alpha-servere som er beregnet på Internett-bransjen, skriver Wall Street Journal. For nå sliter Compaq finansielt og jakter etter nye forretningsområder.

Dermed kaster Compaq seg inn i konkurransen med Sun, IBM, Silicon Graphics og HP om å levere kraftig Unix-server til Internett-systemer. For i motsetning til PC-markedet, der Compaq sliter med å tjene penger, vokser salget av Unix-server raskt.

Digital var pioneer og stor aktør på Unix, men Compaq har nå bare en markedsandel på fire prosent. Samtidig har salget av Unix-servere eksplodert - Suns salg steg med hele 50 prosent i fjor.

Den nye maskin-serien som heter Wildfire er svært modulære, noe som lar kunder bygge ut både ytelse og lagring etter behov.

Til toppen