Compaq taper penger på bedrifts-PC-er,

Compaq satt igjen med fattige én milliard kroner etter tredje kvartal. Bare salget av AltaVista redder PC-giganten fra store tap.

Compaq satt igjen med fattige én milliard kroner etter tredje kvartal. Bare salget av AltaVista redder PC-giganten fra store tap.

Compaq sliter i motbakke etter å ha tapt PC-krigen mot Dell. Tidligere i vinter sparket selskapet sin mangeårige toppsjef Eckhard Pfeiffer og en rekke direktører. Selskapet er midt inne i en større omstrukturering for å rydde opp i problemene og holder på å kutte staben.

Les om listen over dårlige Compaq-nyheter:


Compaq-sjef Michael D. Capellas satt igjen med én milliard kroner etter omsetning på 71 milliarder kroner tredje kvartal. Men det er bare salget av søketjenesten AltaVista som redder selskapet fra et massivt underskudd. Selskapet brukte 6,7 milliarder kroner på omstruktureringen, noe de har råd til å betale etter at de fikk 9,2 milliarder kroner for AltaVista. Dette var bedre enn finansmarkedet fryktet.

Til sammenlikning omsatte konkurrenten IBM i tredje kvartal for omtrent det dobbelte og satt igjen med 13,5 milliarder kroner.

- Dette resultatet er ikke noe å skryte av, det viktigste er at vi holder fart i arbeide med å omorganisere og effektivisere bedriften, sier Gunnar Bjørkavåg, administrerende direktør i Compaq Norge til digi.no.

Norges-kontoret offentliggjør ikke kvartalsresultatet, men Bjørkavåg sier det er hyggelig å være Norges-sjef på Europa-møtene.

- Compaq Norge er over dobbelt så stort som Compaq i gjennomsnitt er i de andre landene. Her går det bra, vi vokser særlig sterkt på telekommunikasjon der vi nå har 100 konsulenter. På salget av bedrifts-PCer tjener vi penger, men det er ikke mye, sier Bjørkavåg til digi.no. (Bjørkavågs kommentarer er tilføyd etter at saken er publisert)

Compaqs problemer har gjort inntrykk på kundene - de to analyseselskapene IDC og Dataquest sa tidligere i uken at Dell, ikke Compaq, er den største PC-leverandøren i USA. Compaq er fremdeles størst i verden og har en soleklar ledelse i Norge. Suns rakettvekst og jordskjelvet i Taiwan la ytterligere bør til Capellas byrde.

TABELL: For første gang gir Compaq tall for hvordan det går med PC-selskapet Compaq, Digital og Tandem-divisjonene.

DIVISJON OMSETNING RESULTAT
PC-servere og andre Unix/stormaskin-produkter 38 mrd kr. (+46%) 4,6 mrd kr.
Bedrifts-PCer 21 mrd kr. (-12 %) - 900 mill kr.
Hjemme-PCer 11 mrd kr. 500 mill.kr.
Konsulenttjenester 12,4 mrd kr. Ikke oppgitt

Ledelsen i Compaq Norge var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Til toppen