Concert blir helbritisk

British Telecom (BT) kjøper amerikanske MCIs aksjepost på 24,9 prosent i Concert for én milliard dollar, eller nærmere 7,5 milliarder kroner. Den endelige avtalen gjelder fra det tidspunkt WorldComs oppkjøp av MCI skjer.

Det har lenge vært klart at BT ville kjøpe tilbake den delen av Concert som MCI fikk kjøpe, som en del av arbeidet med å gjøre Concert til kjernen i BTs internasjonale strategi. Det er Concert fremdeles, men inngår nå i det som blir en av de mest interessante samarbeidskonstellasjonene innenfor telekom på lenge. Det er bare uker siden nettopp BT og amerikanske AT&T offentliggjorde sine planer om - i løpet av 12 måneder - å etablere et joint venture der selskapene plasserer sine internasjonale aktiviteter.

I dette venturet bidrar BT med Concert, som gjennom avtaler har rundt 50 forhandlere verden rundt, blant annet Telenor i Norge, Tele Danmark og svenske Telenordia, som eies med en tredel hver av Telenor, Tele Danmark og BT.

MCI vil fremdeles selge Concert-produkter på det amerikanske markedet i en ikke-eksklusiv avtale i inntil fem år etter at fusjonen med WorldCom er foretatt, melder BT i en pressemelding.

Dermed er det satt foreløpig sluttstrek for samarbeidsplanene mellom BT og MCI, som gikk i vasken i fjor høst da MCIs eiere heller ønsket å selge selskapet til WorldCom enn til BT, i hovedsak på grunn av prisen. Concert ble etablert i 1993.

Concert omsetter for rundt én milliard dollar, og er ventet å gi overskudd allerede i år.

Til toppen