CTS kjøper Motorola-enhet for én milliard

CTS skal ha kommet til enighet med Motorola om å kjøpe sistnevntes komponentprodukt-divisjon for 145 millioner dollar - eller godt og vel én milliard norske kroner - i kontanter og overtakelse av gjeld.

Oppkjøpet gjør CTS til en av Nord-Amerikas største produsenter av komponenter til trådløst kommunikasjonsutstyr, melder Bloomberg News.

CTS opplyser til CNET News.com at selskapet er blitt enig med Motorola om å betale 94 millioner dollar i kontanter og å overta en beregnet gjeldsbyrde (bl.a. fremtidige pensjonsavtaler) på 51 millioner dollar. Til gjengjeld har verdens nest største mobiltelefonprodusent, Motorola, forpliktet seg til å kjøpe komponenter til produksjonen av personsøkere og mobiltelefoner fra sin tidligere underavdeling

I langtidsavtalen ligger det dessuten betingelser som gjør at Motorola kan heve ytterligere 105 millioner dollar i løpet av de kommende fem årene, forutsatt at CTS når, eller overgår, bestemte salgs- og fortjenestemål, opplyser økonomisjef Timothy Cunningham til Bloomberg.

Motorola har i lang tid gjennomført en rekke betydelige rasjonaliseringstiltak, inklusive jobbkutt og utsalg av virksomheter tilsvarende den avtale selskapet nå har inngått med CTS. I løpet av de siste to årene er Motorola blitt et vesentlig mer fokusert kommunikasjonsselskap.

Til toppen