CW-boss går

Toppsjefen i det britiske teleselskapet Cable & Wireless, Richard Brown, melder ved årsskiftet overgang til det amerikanske dataselskapet Electronic Data Systems.

Cable & Wireless (CW) tap av toppsjef skal bli vanskelig å erstatte, siden Richard "Dick" Brown (51) var mannen som virkelig fikk sving på tingene i selskapet. Så sent som i fjor høst fikk Brown 30 millioner kroner for å si nei til toppjobben i AT&T, som han hadde fått tilbud om.

Brown forlater den nest største teleskuta i Storbritannia etter nesten to og et halvt år i CW, som har vært en særdeles begivenhetsrik tid, der han har forhandlet om verdier til en verdi av 20 milliarder dollar. Mannen har deltatt i fusjonssamtaler med British Telecom og Telecom Italia, og har et godt forhold til kinesiske myndigheter etter at han solgte CW ned i Hong Kong Telecom forut for den kinesiske fusjonen av den britiske kronkolonien. Hong Kong Telecom er for øvrig den viktigste inntektskilden til CW. Han har også kjøpt MCIs internasjonale Internett-infrastruktur og kundeportefølje, noe som skjedde tidligere i år til en pris av 13 milliarder kroner. I Norden solgte CW seg helt ut av den svenske Netcom-sfæren i 1997.

Brown blir i CW mest kjent som lederen som sørget for at CW ble verdens nest største teleoperatør på Internett-trafikk, etter Worldcom. Han har tidligere vært styreleder i CompuServe, leder av H&R Block, og nestleder i styret i Ameritech.

CW har en kapitalisert verdt på rundt 17,5 milliarder britiske pund, og er uten internasjonale samarbeidspartnere.

Til toppen