Da er 3G-testen i gang i Tokyo

Første testsamtale med tredje generasjons mobilnett gikk som planlagt i Tokyo. DoCoMo vil la 4.500 testbrukere prøve ut den nye mobilteknologien før den offisielle starten i oktober.

Det japanske mobilselskapet DoCoMo kaller sin nye mobiltjeneste for FOMA (freedom of mobile multimedia access) og selskapets konsernsjef, Keiji Tachikawa fortalte under lanseringen i Tokyo onsdag at selskapets 3G-tjenester lanseres sammen med Internett-aksess og videokonferanse.

Testen erstatter den tidligere planlagte kommersielle starten på selskapets mobilprosjekt, som nå er utsatt til 1. oktober. De 4.500 brukerne som hver får tilgang til mobiltelefoner for det nye systemet skal sikre at nettet kan lanseres kommersielt i oktober uten problemer.

Testen som nå er i gang i Tokyo-området i Japan, følges med argusøyne av teleoperatører verden rundt. Mange har allerede investert enorme pengesummer i konkurransen om mobillisenser for å kunne gjøre bruk av den nye teknologien.

DoCoMo er Japans dominerende mobilaktør med 62 prosents markedsandel. Selskapet fikk kjemperespons da det sist uke etterlyste 4.000 testbrukere av sitt mobilnett. En uke gav nesten 150.000 søknader, identisk med det planlagte kundetallet på det nye mobilsystemet etter et halvt års kommersiell drift.

Det eneste som DoCoMo ikke klarte å vise fram onsdag var en videotelefon. 1.200 testbrukere må vente til neste måned med å få tak på disse terminalene på grunn av programvarefeil.

Inntil den kommersielle oppstarten lever DoCoMo godt på en annen mobilsuksess, innholdstjenesten i-mode, som med sine 24 millioner kunder alene gav selskapet et overskudd på 3 milliarder dollar i budsjettåret som sluttet i mars, etter drøye to års drift.

Til toppen