Dansk datablad må trekke utgave

En CD-rom som var vedlegg til det danske bladet Privat Computer, inneholdt blant annet det beryktede programmet Back Orifice. Forrige uke måtte databladet trekke tilbake hele opplaget fra butikkhyllene.

Fredag i forrige uke kom bladet Privat Computer i postkassen til abonnentene, og i butikkhyllene. Med bladet fulgte en CD-rom som en tilleggstjeneste til leserne, men det spørs hvor glade leserne blir etter å ha installert programmet Back Orifice. digi.no har tidligere skrevet om programmet, som gruppen Cult of the Dead Cow (cDc) står bak.

Programmet Back Orifice består blant annet av filer som når installert på en datamaskin, kan lekke informasjon til utenforstående.

Sjefredaktøren i bladet har ikke villet stoppe den siste utgaven av bladet som inneholdt en CD-rom, men denne avgjørelsen er nå overprøvet av den ansvarlige redaktøren for bladet.

- Det er desverre snakk om en fatal mangel på dømmekraft hos sjefredaktøren, uttalte den ansvarlige utgiveren Klaus Nordfeld til danske Computerworld. Samme kilde skriver også at bladet er i gang med å trykke en ny CD-rom med et program som kan fjerne Back Orifice. Denne nye kompaktplaten vil bli sendt ut til alle abonnenter.

Til toppen