Dansk lokal-TV først med bredbånd

En lokal TV-stasjon på Jylland i Danmark viser i dag at selv lokale medier kan overleve trusselen fra mediekonvergensen ved hjelp av avansert teknologi.

I dag er den 13 år gamle lokal-TV stasjonen GVD-TV i Aalborg den første stasjonen som lokalt sender høyhastighets-TV via bredbånd i Danmark.

Det begynte med at medarbeiderne i GVD-TV sommeren for et par år siden så for seg hundrevis av digitale TV-kanaler og massevis av interaktiv underholdning "on demand". De begynte da å planlegge lokal-TV stasjonens fremtid som skulle bli ekstremt preget av digital teknikk.

Det danske kulturdepartementet har, ifølge en pressemelding fra GVD-TV, gitt aktiv støtte til etablering av teleforsøksprosjektet "Interaktiv TV", som består av mye mer enn web-TV. Lokal-stasjonen har siden årsskiftet hatt stor suksess med sin "tast-selv-TV" hvor seerne kan bestille sendinger via telefon - hele døgnet.

- Da vi planla utviklingsprosjektet fant vi det nødvendig å tilby muligheten til å kunne levere programmer akkurat når seerne ønsket å se på små lokale produksjoner, uansett tid på døgnet. Hvis vi ikke gjorde et eller annet, hadde vi måttet regne med å lide drukningsdøden i mediekonvergensens enorme hav av underholdning, forteller Egon Lind fra GVD-TV i pressemeldingen.

Teknologisk har TV-stasjonen benyttet seg av Microsoft, DigiEyeZ og Compaq.

Mer om bredbånd og web-TV:


Danskene først med ekte Internett-TV
DN dobler staben på Internett-TV
TV 2 spør ikke om lov for å sende webTV
Hva er bredbånd?
Kamp om svensk digital-TV
Hermansen starter interaktiv TV
Nå får du bredbånd via Telenors kobber

Til toppen