Dansk razzia får konsekvenser

Da de fire mobiloperatørene i Danmark fikk besøk av dansk politi 2. oktober, var det fordi en satt med mistanker om ulovlig prissamarbeid. Ifølge den danske avisen Politiken vil minst to selskap få bøter som følge av besøket.

Blant selskapene som fikk besøk var Telenor-eide selskapet Sonofon. Sammen med TDC, Orange og Telia Danmark fikk selskapene besøk av konkurransemyndighetene og politiet som krevde tilgang til lokaler og arkiver.

Materialet som ble beslaglagt har styrket mistanken om ulovlig samarbeid, og at i det minste to selskap har hatt ulovlige prisavtaler.

Direktør for de danske konkurransemyndighetene, Finn Lauritzen, sier til avisen at det foreløpige gravearbeidet har gitt resultat, og antyder en avklaring før årsskiftet.

Mistanken har gått på at selskapene har operert med bindende videresalgspriser der mobiloperatørene har bestemt detaljistenes fortjeneste ved salg av abonnement sammen med telefoner. Det bryter med loven om forhandlerne ikke får anledning til å redusere prisen.

Politiken skriver at minst en salgsdirektør i TDC har fått sparken som følge av ulovlige avtaler. Direktøren hadde ansvaret for TDCs salg av mobiltelefoner til de danske forhandlerne. TDC avviser at dette har noe med hverandre å gjøre og avviser at selskapet deltar i ulovlig prisssamarbeid.

Til toppen