Dansk streik gir tregt EUnet

Flere norske internettleverandører har fått problemer som følge av streiken i Danmark. Hos EUnet er jordbasert infrastruktur foreløpig ute av drift, og all trafikk rutes via satellitt, med den følge at alt går svært tregt.

Konflikten i Danmark medfører store problemer for telekombransjen om feil skulle oppstå, siden mannskapene som skal rette feil i knyttet til teletjenester for næringslivet streiker.

EUnet mistet i dag tidlig alt utenlandssamband på bakkebasert infrastruktur, med unntak av backupsambandet via satellitt, opplyser Morten Reistad i EUnet til digi.no.

Resultatet er at det går tregt for kunder som kjøper aksess av EUnet. All trafikk styres via back-up på satellitt, noe som ifølge Reistad betyr at det går tregt og blir hakkete.

Feilen har oppstått på en kabel mellom EUnet i Amsterdam og EUnet i Stockholm, og ingenting vil skje på den delen av kabelen som ligger i Danmark så lenge arbeidskonflikten i Danmark varer.

Reistad sier at EUnet Norge venter et svar på hva som skjer eller en fiks av feilen rundt 19:00 i kveld.

Hos Telenor Nextel merket en redusert kapasitet ved halv nitiden i dag på utenlandstrafikken. Problemene gjelder en linje som Telenordia har til Sverige, som går over dansk territorium, men ifølge informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Arne Cartridge, vil denne feilen være ordnet i løpet av dagen, uten at tidspunktet er spesifisert.

Til toppen